Vuosi 2019 pärähti käyntiin.  Näyttelyt aloitetaan Ilomantsista, mukana Veke Pirre Utu Pyry ja Tuisku. Nurmekseen lähdetään ainakin kasvattajaluokalla, eli Veke Pirre Utu ja Venla.  Joensuun Areenaa vielä mietitään, ois talkoita ja toimistohommia siellä ihan riittämiin !  Ehkä keväällä jonnekkin, Utun sertien metsästykseen. Pirreltä puuttuisi se yksi cacib inttivalioon. 

Agilityn aloittaa Pirre Kuopion kisoista 26.1. (Venla "saikulla") , Omat kisat jää kuskin abi risteilyn takia väliin...suotakoon se kuskille !  Ja seuraavat "omat" kisat onkin samana päivänä kun Joensuu KV !  Sattuupas yhteen sattumia !

Joulukuussa olin kehiksenä messarissa paripäivää ja tammikuussa Kajaanissa, olipas mukavaa. Kummassakin sattui vielä tollerikehät kohdille. Kehistelyjä en viime vuonna tehnyt kuin kolme päivää, tänä vuonna jo kaksi kasassa. Näytelyissä suomessa miun koirat kävi viime vuonna vain viisi kertaa, HYVÄ ME ! Alan oppia :D 

Tällä mennään, kohtsilleen Utun ja Pyryn kuvaukset ja sitten mietitään muita tutkimuksia jos tarve ja toki sulhoakin. Jaskan spermaa on pakkasessa 13 olkea , ja niille olen miettinyt käyttöä aina silloin tälllöin. Mistä vain "laadukas" narttu :D Spermathan on otettu edellisen pevisan aikaan (urosrajoitus isompi kuin nykyinen) , joten ei ole huolta siitä että pentumäärä ylittyisi... * yllätyyyssss*  Kysytty aikoinaan ihan liitosta tämä juttu !  Siellähän ne pakkasessa säilyy vaikka 10 vuotta jos niikseen, onhan niiden säilytystä jo maksettu kymmenen vuotta kohta ! Kallista tavaraa !  Menee siis toinenkin 10 vuotta? Jaskan luonne uroksena on jotain, mihin en OLE KOSKAAN vielä törmännyt, en koskaan, 20 vuotisen tolleriurani aikana. Uskomaton luonne, uskomaton rakenne, mielettömät liikkeet, ihana temperamentti, upea laumassa asuja, ei haasta uroksia riitaan jne. Ainoa miinus, mitä koirasta "löydän" on sen isälinjan jättämä huonolonkkaisuus, harmi sentään...... Nartun pitäisi vaan olla priimaa lonkiltaan, ja nartun suvun lonkat pitäs olla pitkälti priimaa. Siinäpä haastetta !  Ja riskejähän on aina otettava, jokainen kasvattaja ottaa riskin sillä hetkellä, kun narttunsa astuttaa. Kellään ei ole kristallipalloa eikä ennustajan taitoja. 

 

Mukavaa UUTTA VUOTTA KAMUT !