Vuosi on pärähtänyt käyntiin aksailun-tokoilun-rallytokoilun merkeissä. Valtteri osallistuu kevään aikana Venlan kanssa ProPerron Kataisen  Harriin ja Sarin valmennuksiin. Yksi kerta on jo takana, huippua !  Samoin joka viikko Valtteri reenaa Sari Vähäniityn valmennusryhmässä. Vekellä ja minulla on kaksi ryhmäpaikkaa hallilla, rouva-agilityssä ja tokoryhmässä. Tämän lisäksi käymme viellä kerta viikkoon toisella hallilla reenaamassa aksaa. Pirrellä alkaa kaikki muut esteet olla hallussa, paitsi kepit.  Junioreiden SM-aksakisat lähestyvät. Jännää lähteä Kuopioon 18.3 ! Menemme tsekkaamaan areenan ja kisapohjan hiihtolomalla koirien kanssa.

Rallytokokursseja olen pitänyt tälle vuodelle jo kolme. Kaksi lyhyempää ja yhden pidemmän kurssin. HUIKEITA oppilaita !  Lisäksi minulla on muutama yksityisoppilas tulossa oppiin ja olen helmikuun rallykisojen järjestäjä.

Tänään lähtee yhdestä kasvatistani JADD ja CP1, CLPS  testit kohti jenkkejä, tulosten saavuttua alkaa uroksen etsintä. Pennut syntyvät nartun kotona, mutta pentue rekisteröidään Grezagord's kennelnimelle ! Yhteistyössä ja luottamuksessa on voimaa <3 .

JOTEN MEILLÄ ON EHKÄ LOPPUKESÄSTÄ-ALKUSYKSYSTÄ PENTUJA ! Jei Jei !  Tästä pentueesta tulen jättämään yhden nartun itselleni, tämän nartun tulen sijoittamaan, en siis jätä kotiin. Synnyttävän nartun kotiin jää myös yksi pentu.

Etsinnässä minulla on ollut uutta verta ulkomailta (sekä suomesta) jalostustyöhöni. Olisi mukava löytää totaalisen erilinjaista verta jalostustyöhön. Kolme kertaa on ollut jo huono tuuri, narttu on jäänyt tyhjäksi ja/tai on syntynyt vain yksi elossa oleva pentu. Pentueitahan on, mutta kun sukutauluja tutkii, niin yhdet ja samat koirat kävelee sukutauluissa vastaan. Henkilökohtaisesti EN YMMÄRRÄ sellaisen koiran tuontia suomeen, jonka takana on mm suomalaisia koiria toisessa-kolmannessa sukupolvessa??? öööö... niitä koiria saanee suomestakin?  jos ne suomalaiset koirat ovat jossain  neljännessä-viidennessä sukupolvessa tai kauempana, sitten ehkä alkaa ymmärrys riittämään.... Toisen (isä/äiti) täytyy olla kyllä aivan huippu ja eri eri sukua, jotta hyväksyisin suomalaisen koiran toisen takana todella lähellä. Mutta voihan se mieli muuttua...

Kyllä meidän suomalaisten tulee olla ylpeitä omista koiristamme ulkonäöllisesti. Olen ihmetellyt jo vuosia noita maailmalla menestyneitä koiria, kuvissa jne. Ja livenä osa näyttää vieläkin karmeammalta. Suomessa meillä on paljon hyvärakenteisia, tasapainoisia, hyväluustoisia, hyvin liikkuvia koiria. Ne esitetään suurin osa vapaasti, yleensä omistajat ne esittää itse, ja koirat osaavat esiintyä. Suomessa on euroopan parhaimpia tollereita, näin väitän.

Mukavaa harrastuskevättä kaikille !  Meitä tuskin hirveesti näyttelyissä näkyy. enemminkin meidät voi pongata agilitykisoista ja valmennuksista sekä tietysti monta kertaa viikossa reenihallilta.... :D