Aunen pennut ovat muuttaneet uusiin koteihinsa ja Sunnyn pennut muuttaa ensi viikonloppuna. Sunnyn pennuista ja Sunnysta lähti verinäytteet Hannes Lohelle, sekä Yhdysvaltoihin tolleritutkimukseen. Rosson veriä odotellaan lähetettäväksi. Itse haluan tietää, miksi, mitä, milloin ja minkä tähden, JOS edes selvyyttää saadaan. Tuloksissa viipynee pari kuukautta.  Valokuvat pennuista lähti myös jenkkeihin ( päät, nenät, suut, purennat, kidat, häntä) Pentueessa oli 9 pentua, joista 7 elossa. Sieltä löytyi kuonohalkioita, kitalakihalkiota, nenähalkiota, split nosea, häntämutkaa, huulihalkiota sekä purentavikoja. Ihan riittävästi. Pitihän se minunkin tämmöset nähdä, 15.s minun kennelnimelle syntynyt pentue. 5.s sukupolvi narttulinjaa ( nelli-ronja-tuisku-sunny-pennut) ja en ole moista ennen nähnyt. No, elämä jatkuu, tietysti. Sunnya ei käytetä jalostukseen , toivottavasti ei näitä pentujakaan, ellei nyt verinäytteissä ilmene jotain radikaalia, jotta voisi käyttää, niitä jotka oli "normaaleja". Toivottavasti pennut pysyvät nyt muuten terveenä ja niistä tulee mukavia kotikoiria ja lemmikkejä, toki voi niillä harrastaa kaikkea muuta kuin näyttelyitä. Ja onko edes näyttelyt harrastus? ei ole :D

Vekelle syntyi 8 pentua tanskaan, Esterille. Pennut voi hyvin ja paksusti. Me Onnittelemme! Jaskan pennut ulkomailla on osa jo lentänyt pesästä, muutama taisi olla vapaana. 

Mimmin talvipentu sairastui valitettavasti suurella todennäköisyydellä meningiitiin, onneksi apu saatiin nopeasti ( oireet ja reagointikyky ja järki eläinlääkäri)  ja kortisooni päälle. Koira  on ok, lukuunottamatta kovaa pissaamistarvetta näin alussa, kovan kortisooniannoksen takia. Tsemppiä sinne ! 

Veke kävi rallytokokisoissa Joensuussa, Saatin lopultakin AVO luokasta tulos ! Tänään oli yksityisopetusta Krista Karhun opissa. Olipa antoisaa.  Aksakisoihin viitisen viikkoa: Venla kolmosiin, Veke ykkösiin ja Pirre mittaukseen.  Jyväskylään mennään ainakin Jaskan ja Veken kanssa. Pirre on AIVAN kalju, ihan hävettää... perskarvatkin puuttuu. Ilkeääkö sitä ees sinne kuljettaa? Tuskin on messarissakaan paljoa karvaa. Tulipas ilmotettua, kun luuli et karva kasvaa nopeasti .....

Kovasti olisi suunnitelmissa etsiä uutta verta tälle tontille, ihan eri sukua kuin mitä minulla on ollut, tai mitä koko suomi on pullollaan. Voisin jopa ostaa uroksen sekä nartun kasvamaan, jotta olisi  EHKÄ kasvatusmateriaalia vuonna 2020, jos muuten ovat kuvallisia otuksia. Toinen vaihtoehto on kokonaan rodun vaihto, johonkin terveempään( onko niitä? :D ) tai sitten vaan jäisi harrastelemaan mukavia juttuja näillä otuksilla, mitä talossa on. Jotenkin tuntuu et pieni breikki tai irtiotto, olisi paikallaan. Riskejä on tullut otettua, useampiakin, osa on onnistuneita, osa vähemmän onnistuneita. Pysyy katsos ihmiset uteliaina ja jännityksessä ! 

Oikein mukavaa Syksyä kaikille koiramielisillle immeisille !