Pennut täyttivät 7 vkoa tiistaina ja lensivät tällä viikolla uusiin koteihinsa. Valitettavasti kymmenisen ihmistä jäi ilman pentua, pahoittelen ! Toivottavasti heille löytyy kiva pentu jostain.  Seuraavat pennut ovat joskus, en tiedä milloin. Sijoitusnarttu "Utu" on iältään vielä rapiat 7 vkoa :D joten emme tiedä onko hänestä jalostukseen vaiko ei, aika näyttää! Suuri kiitos Tuiskun kotiväelle tästä yhteistyöstä ! Kiitos ! 

Kotosalla on villasukka tehdas pyöriny tiuhaan tahtiin, lapasia, kaulaliinoja, pipoja unohtamatta.  Lankoja on tullut hamstrattua ja paljon ! 

Venlan sterkkaus sairasloma alkaa olla ohitse, valmistautuminen ensivuoteen ja pikkumaksiluokkiin alkaa ensi viikolla. Veke pitää taukoa aksasta talven, katsellaan keväällä sitten uudelleen. Sama Pirrellä. 

Rallytokossa tuli otettua kolme nollaa, Vekellä kaksi VOI nollaa ja Pirrellä yksi AVO nolla, jospa sitä reenaisi hiukan enemmän, useammin, intensiivisemmin ja totisemmin, niin vois jotain koiratkin oppia ja tulosta tulla. Ensi vuonna kisoihin, lisenssin ostamma ! 

Tänä vuonna on jäljellä enää perinteinen messari, Vekelle yksi nly ja Pirrelle kolme. Tammi-helmikuussa, ja oliko jopa maaliskuussakin meitä ei näyttelykehissä nähdä. Toki tauko voi mennä jopa aina tuonne SuviKareliaan saakka, jonne olen jo handlerit (2-3) varannut. Itse kun en ko nlyssä koiriani esitä, tietyistä syistä :D Keskitymme nyt kurssitteluun, koulutuksiin ja agilityyn, ehkä myös rallytokoon. Utuhan täyttää 9 kk "vasta"  3.7.18 joten ehtii sitten näyttelyissä käydä. 

Valtterilla /hyvä juttu Koiramme lehdessä ! )  on edessään autokoulu, koetoimitsijakurssi, agilityn koulutusohjaajakurssi ja vanhojen tanssit.  Aksan valmennukset jatkuu viikottain kahden eri valmentajan ohjauksessa. Emännällä edessä Rallytokon koulutusohjaajakurssi ja ehken joku muukin kiva juttu !. Perheen esikoinen kirjoittaa YO ksi (toivottavasti)  ja menee kesällä inttiin. Siinäpä sitä ohjelmaa ensi vuodelle. 

Aussi Jama on tarkoitus nostaa kolmosiin aksassa ja Pirre ensin kakkosiin, sitten kolmosiin. Ja olisihan sen kiva saada Venlalle vaikka jokunen aksa sertikin !  Rallys jos räpiköidään veken kanssa voittajassa ja pirre nostetaan voittajaan. Vepeä olisi kiva kokeilla ensi kesänä jos aika riittää....

Kotisivut on olleet pitkän tovin päivittämättä, kovasti mietin mitä niille teen, jätänkö tuolleen, päivitänkö vai hävitänkö, toki mukava joskus itsekkin lueskella vanhoja juttuja.

Jaskalle kuuluu hyvää, pappa on jo 11 v ja spermakin on laadultaan tutkittu erinomaiseksi ! Edelleen ! Terveenä on poika pysynyt!  Jaskalle on tulossa ulkomailta narttu astutukseen lähiviikkoina.  Jaskan poika, joka asuu Saksassa, on ollut menestyksellisellä reissulla Ranskassa, tuodet ruusukkeet kotio. 

Veken ja Kiiran pennut täyttivät vuoden, kuluupas aika nopsaan, kiva nähdä niitä livenä messarissa !

Pistän tähän " laulun" sanat, jotka  kirjoitin vuosi sitten, kun minulla oli 20 vuotis "taiteilijajuhla ! Nyt jos siis 21 vuotta !

" Elokuu vuonna -96
näyttelyt oli mulle asia uus
tiina tankkas minä pakkasin eväitä
mä istuin jo takapenkillä
hymy korvissa vöihin köytettynä
Vode kyttäsi Päivin labbistyttöä

Tiina kertoi näyttelysodasta
siitä Ylituomarin pokasta
emmä tuolloin mistään tajunnut
nautin vain hommasta

Skoda anna mun ajaa kuutostie
lupaan että koirat kehään vien
muistan säännöt ja lait tän näyttelytien
Miellessäni oli voittaja BIS kehien
kera kanssa ROPPI koirien
joku nauroi, ystävät pelkäsi katsoa"

Jämsästä se alkoi... Jokisilta tuomarina. Menoa on riittänyt 21 vuotta ja sikana ! Kiitos Vode, Tino, Mette, Vallu, Arttu, Nelli, Jaska, Wisa, Lotta, Uuno, Veke, Venla, Aune, Mimmi, Ässä, Äijä, Ronja, Tuisku, Pirre, Aada,Sunny, Dago, Elsa, Viima jne jne